hosté si mohou sami připravovat tyto druhy pokrmů
· je specialita, kterou si hosté u stolu v podstatě připravují sami
Masové fondue s olejem
· v horkém oleji si hosté opékají hranolky minutkového masa, napíchnutého na vidličkách
Masové fondue s vývarem (Hot – pot)
· minutkové maso je nakrájené na malé plátky a střídavě se na vidličkách vaří v silném vývaru
· konzumuje se i vývar
Sýrové fondue
· hustá sýrová omáčka dochucená třešňovicí, přílohou je na kostky nakrájené pečivo, které si hosté namáčejí v omáčce
Barbecue
· opékání plátků různých druhů masa na horkém plátu, umístěném v blízkosti stolu nebo uprostřed stolu
Opékání na lávovém kamenu
· je to speciálně opracovaná deska, která se před použitím nahřeje v troubě na 250°C a používá se na přípravu pokrmů před zraky hosta