SERVIS ŠUMIVÉHO VÍNA

 

SKLENICE NA ŠUMIVÉ VÍNO

TEPLOTA PRO SERVIS

 

SERVIS LAHVOVÉHO VÍNA

Objednávka

Inventář pro servis:

 

Servis

1. Prezentace

  • z levé strany hostiteli, představení vína (značka nebo výrobce, kategorie podle zbytkového cukru, složení cuveé)

 

2. Otevření láhve

  • odstranění termo kapse

   
  • odstranění agrafy

   
  • bezhlučné uvolnění  korku

   
  • nalití vína do degustační skelničky sommeliera, ověření barvy, perlení, vůně a po odsouhlasení hostem i chuti vína

3. Servis

  • nalití degustačního doušku hostiteli, po jeho odsouhlasení rozlití vína společnosti dle společenských pravidel
  • dolití vína hostiteli

 

4. Dolévání vína

    a) po dopití vína prvního hosta doléváme nejprve prázdnou skleničku
        a následovně všem ostatním hostům

    b) na přání hostitele