SERVIS ČERVENÉHO VÍNA
S DEKANTACÍ
SKLENICE NA VÍNO MÁ BÝT
čirá
na stopce
bez brusu
TEPLOTA PRO PODÁNÍ ČERVENÉHO VÍNA
se různí podle druhu vín, stáří, pohybuje se v rozmezí 10 - 20 °C
ČERVENÉ VÍNO MŮŽEME PODÁVAT
1. PŘÍMO VE SKLENICI
2. V ORIGINÁLNÍCH LAHVÍCH
3. VE DŽBÁNCÍCH
1. PŘÍMO VE SKLENICI
podáváme rozlévané víno
sklenice by měla mít cejch
přinášíme na tácku z výčepu a hostu podáváme zprava
2. V ORIGINÁLNÍCH LAHVÍCH
Objednávka
Inventář pro servis:
Servis
1. Prezentace
2. Otevření láhve
3. Dekantace a servis
4. Dolévání vína
a) po dopití
vína prvního hosta doléváme nejprve prázdnou skleničku
a následovně všem ostatním hostům
b) na přání hostitele
3. VE DŽBÁNCÍCH
podáváme víno hlavně ve vinných sklepích