PŘESNÍDÁVKY A SVAČINY
Podávání přesnídávek a svačin má charakter rychlého občerstvení. Podle stravování je styl stravování 5x denně pro organismus vhodnější.
Podávání přesnídávek 9,30 – 11,00 hod
- v restauracích
- kavárnách
- výčepech
- hotelových halách
- denních vinárnách
- kavárnách
- ve střediscích rychlého občerstvení
Způsob obsluhy se používá jednoduchý.
Příprava pracoviště:
na prostřený stůl se založí MSI, na příručním stole jsou připraveny příbory,
papírové ubrousky, popř. polévkové talíře, příbory. Ve vyšších skupinách příbory
doložíme dle objednávky hosta.
Sortiment:
- přesnídávkové polévky (gulášová, hrachová, fazolová, dršťková, …)
- vaječné pokrmy (míchaná vajíčka, vaječné omelety …)
- dušené pokrmy (guláš, vnitřnosti) vždy bez příloh
- uzeniny, uzené maso, zabijačkové pokrmy (ovar, jelítka, jitrnice, prejty), huspenina, tlačenka, …
|
|
Podávání svačin 15,00 – 18,00 hod
- viz. přesnídávky, způsob obsluhy jednoduchý
- příprava pracoviště viz. přesnídávky
Rozdělení svačin:
a) jednoduché
b) slavnostní
Sortiment
- zapékané tousty, ragů
- pokrmy na grilu s tousty, grilovaná kuřata
- studené výrobky předkrmového charakteru
- koláče, koblihy, ….
Nápoje:
Víno
Pivo
Nealkoholické nápoje
Teplé nápoje