PŘESNÍDÁVKY A SVAČINY 

 

 

Podávání přesnídávek a svačin má charakter rychlého občerstvení. Podle stravování je styl stravování 5x denně pro organismus vhodnější.

 

Podávání přesnídávek 9,30 – 11,00 hod

-         v restauracích

-         kavárnách

-         výčepech

-         hotelových halách

-         denních vinárnách

-         kavárnách

-         ve střediscích rychlého občerstvení

 

Způsob obsluhy se používá jednoduchý.

 

Příprava pracoviště:
na prostřený stůl se založí MSI, na příručním stole jsou připraveny příbory, papírové ubrousky, popř. polévkové talíře, příbory. Ve vyšších skupinách příbory doložíme dle objednávky hosta.

 

Sortiment:

-         přesnídávkové polévky (gulášová, hrachová, fazolová, dršťková, …)

-         vaječné pokrmy (míchaná vajíčka, vaječné omelety …)

-         dušené pokrmy (guláš, vnitřnosti) vždy bez příloh

-         uzeniny, uzené maso, zabijačkové pokrmy  (ovar, jelítka, jitrnice, prejty), huspenina, tlačenka, …

 

 

Podávání svačin 15,00 – 18,00 hod

-         viz. přesnídávky, způsob obsluhy jednoduchý

-         příprava pracoviště viz. přesnídávky

 

Rozdělení svačin:

a)   jednoduché

b)   slavnostní

 

Sortiment

-         zapékané tousty, ragů

-         pokrmy na grilu s tousty, grilovaná kuřata

-         studené výrobky předkrmového charakteru

-         koláče, koblihy, ….

 

Nápoje:

Víno

Pivo

Nealkoholické nápoje

Teplé nápoje