· nejvhodnější teplota pro podání piva je 8°C
· čepované pivo podáváme nejčastěji v cejchovaných sklenicích (vyjímkou jsou slavnostní hostiny)
Pivo můžeme podávat dvěma způsoby:
1. ČEPOVANÉ PIVO
· přinášíme na tácku načepované již z výčepu, v cejchované sklenici
· otřeme dno do příručníku a zakládáme zprava znakem k hostu
2. LAHVOVÉ PIVO
· láhev s pivem a sklenici přinášíme na tácku
· prezentujeme
· otevřeme láhev
· nalijeme do 2/3 třetin sklenice
· zakládáme zprava na stůl hosta v pořadí sklenice a láhev se zbytkem piva mírně vpravo na sklenici
· někteří hosté mohou žádat ohříváček na pivo
· podává se naplněný horkou vodou ve speciálním stojánku nebo v odpovídající sklence vpravo za sklenici s pivem
· vlastní manipulaci ponecháváme hostovi