PODÁVÁNÍ PIVA

 

 

·       nejvhodnější teplota pro podání piva je 8°C

·       čepované pivo podáváme nejčastěji v cejchovaných sklenicích (vyjímkou jsou slavnostní hostiny)

 

Pivo můžeme podávat dvěma způsoby:
1. ČEPOVANÉ PIVO

·       přinášíme na tácku načepované již z výčepu, v cejchované sklenici

·       otřeme dno do příručníku a zakládáme zprava znakem k hostu

 

 

2. LAHVOVÉ PIVO

·       láhev s pivem a sklenici přinášíme na tácku

·       prezentujeme

·       otevřeme láhev

·       nalijeme do 2/3 třetin sklenice

·       zakládáme zprava na stůl hosta v pořadí sklenice a láhev se zbytkem piva mírně vpravo na sklenici

 

Ohříváček na pivo

·       někteří hosté mohou žádat ohříváček na pivo

·       podává se naplněný horkou vodou ve speciálním stojánku nebo v odpovídající sklence vpravo za sklenici s pivem

·       vlastní manipulaci ponecháváme hostovi