podávání Studených moučníků a zmrzlin

 

 

 

PODÁVÁNÍ STUDENÝCH MOUČNÍKŮ PŘI JEDNODUCHÉ

OBSLUZE

 

Studené moučníky podáváme na moučníkovém talířku s moučníkovou vidličkou, popř. s kávovou lžičkou. Dorty na talířku mají směřovat špičkou k hostu.

 

 

PODÁVÁNÍ STUDENÝCH MOUČNÍKŮ PŘI SLOŽITÉ OBSLUZE

 

·  expedují se na skleněných nebo stříbrných mísách s papírovou podložkou

·  překládají se lopatkou, kleštěmi, popř. bajlákem na dezertní nebo moučníkový talíř

·   zakládá se moučníková vidlička popř. kávová lžička ke křehkým moučníkům (např. z lineckého těsta), založíme koktejlový příbor

·  pudinky, krémy – připravené v jednoporcových skleněných miskách s kávovou lžičkou

 

Podávání zmrzlin a zmrzlinových pohárů

 

Zmrzlina se šlehačkou  a oplatkou – v pohárech, podložené dezertním

                                    talířem s rozetkou, lžička na zmrzlinu

Zmrzlinové poháry – miska, špička s kávovou lžičkou, k pohárům
                                   s většími kousky ovoce, koktejlový příbor, ve
                                   vysoké flétně –limonádová lžička

Zmrzlina s horkým ovocem – připravuje se u stolu hosta.

 

Omeleta s překvapením – podává se hořící na míse a překládá se na

                                   masovém nebo dezertním talíři . Zakládá se k ní

                                   moučníkový příbor