podávání Studených moučníků a zmrzlin
PODÁVÁNÍ STUDENÝCH MOUČNÍKŮ PŘI JEDNODUCHÉ
OBSLUZE
Studené moučníky podáváme na moučníkovém talířku s moučníkovou vidličkou, popř. s kávovou lžičkou. Dorty na talířku mají směřovat špičkou k hostu.
PODÁVÁNÍ STUDENÝCH MOUČNÍKŮ PŘI SLOŽITÉ OBSLUZE
· expedují se na skleněných nebo stříbrných mísách s papírovou podložkou
· překládají se lopatkou, kleštěmi, popř. bajlákem na dezertní nebo moučníkový talíř
· zakládá se moučníková vidlička popř. kávová lžička ke křehkým moučníkům (např. z lineckého těsta), založíme koktejlový příbor
· pudinky, krémy – připravené v jednoporcových skleněných miskách s kávovou lžičkou
Podávání zmrzlin a zmrzlinových pohárů
Zmrzlina se šlehačkou a oplatkou – v pohárech, podložené dezertním
talířem s rozetkou, lžička na zmrzlinu
Zmrzlinové poháry – miska, špička s kávovou lžičkou, k pohárům
s většími kousky ovoce, koktejlový příbor, ve
vysoké flétně –limonádová lžička
Zmrzlina s horkým ovocem – připravuje se u stolu hosta.
Omeleta s překvapením – podává se hořící na míse a překládá se na
masovém nebo dezertním talíři . Zakládá se k ní
moučníkový příbor