CATERING

 

 

 

CATERINGOVÉ AKCE

·       jsou akce konané mimo provozovnu

·       rozšiřují nabídku služeb restaurací, hotelů nebo se může jednat o samostatné cateringové společnosti (zaměřují se jen na catering)

 

CATERINGOVÉ AKCE MOHOU BÝT POŘÁDÁNY

·        v místě bydliště objednavatele

·       na lodích, jako zahradní slavnost, v přírodě

·       při konání kulturních a společenských akcí (otevření divadla)

 

SESTAVENÍ OBJEDNÁVKY

·        má stejná pravidla jako při rautech

 

ZAJIŠTĚNÍ DOPRAVY

Doprava může být zajištěna:

1.   Vlastními vozidly hostitele

2.   Vlastními vozidly provozovny (musí být zahrnuto do ceny celé akce)

3.   Jiným soukromým dopravcem (neúměrně navýší cenu celé akce)

 

ORGANIZACE PRÁCE

·       Úspěch těchto akcí je závislý na jejich dokonalé přípravě, ta zahrnuje:

1.   Příprava inventáře:

·       po dohodě mezi obsluhujícími a kuchaři se vypracuje seznam všeho potřebného inventáře

 

2.   Pomůcky:

·       si zajišťuje každý sám

 

3.   Personál:

·       vybírá a pověřuje vedoucí akce

·       počet pracovníků na jednotlivých pracovištích se řídí počtem hostů a má stejná pravidla jako při banketech nebo rautech

 

4.   Zajištění dopravy

·       při větších akcích je důležité vypracovat časový harmonogram odvozu inventáře a odjezdu zaměstnanců

·       vždy počítáme s časovou rezervou