CATERING
· jsou akce konané mimo provozovnu
· rozšiřují nabídku služeb restaurací, hotelů nebo se může jednat o samostatné cateringové společnosti (zaměřují se jen na catering)
· v místě bydliště objednavatele
· na lodích, jako zahradní slavnost, v přírodě
· při konání kulturních a společenských akcí (otevření divadla)
· má stejná pravidla jako při rautech
Doprava může být zajištěna:
1. Vlastními vozidly hostitele
2. Vlastními vozidly provozovny (musí být zahrnuto do ceny celé akce)
3. Jiným soukromým dopravcem (neúměrně navýší cenu celé akce)
· Úspěch těchto akcí je závislý na jejich dokonalé přípravě, ta zahrnuje:
1. Příprava inventáře:
· po dohodě mezi obsluhujícími a kuchaři se vypracuje seznam všeho potřebného inventáře
2. Pomůcky:
· si zajišťuje každý sám
3. Personál:
· vybírá a pověřuje vedoucí akce
· počet pracovníků na jednotlivých pracovištích se řídí počtem hostů a má stejná pravidla jako při banketech nebo rautech
4. Zajištění dopravy
· při větších akcích je důležité vypracovat časový harmonogram odvozu inventáře a odjezdu zaměstnanců
· vždy počítáme s časovou rezervou