Obsluha ve vlaku

 

 

·       Může být v restauračních a v bufetových vozech.

·       V obou typech se zpravidla provádí nabídka občerstvení v jednotlivých vagónech.

 

Restaurační vozy

·       jsou v samostatné vlakové jednotce, menší část slouží k výrobě a skladování, větší k odbytu

·       veškerý inventář je zajištěn proti neustálým pohybům vlaku

·       restaurační vůz je otevřen po celou dobu provozu, servis se řídí pravidly jednoduché obsluhy, sortiment omezen

·       posádka – vedoucí, číšník, kuchař, pomocná síla

 

Bufetové vozy

·       jsou umístěny v polovině vagónu a jejich zařízení a sortiment odpovídá středisku občerstvení.

Pokrmy – teplé uzeniny, studené pokrmy připravované předem

Nápoje – studené nápoje, pivo, káva, čaj, grog

Doplňkový sortiment – trvanlivé výrobky

·       posádka – vedoucí, pomocník