Obsluha v letadle
· po technické stránce je nenáročná a tvoří část povinností letušek
· rozsah poskytovaných služeb je dán ekonomickými možnostmi poskytovatele služeb a délkou letu
· je jednoduché, cestující sedí na svých místech a prostor ke konzumaci si vytvářejí sklopením desek umístěných na opěradlech
· pokrmy se připravují v letištních základnách a do letadel se přepravují v kontejnerech
· nápoje se podávají většinou láhvové, teplé se připravují instantní na palubě letadla
· k nabídce se používají buď plata nebo vozíky
· bonbony, sendviče, trvanlivé pečivo, čokoláda, žvýkačky, cigarety v minibalení, studené nápoje, káva, čaj
· lihoviny pouze na objednávku a hotově placené
Hlavní jídla – na tvarovaných platech, celé menu je založeno na různě velkých miskách, k dispozici jsou odpovídající příbory a jednoporcové dochucovací prostředky. Používají se víceporcové vozíky.
Nápoje – podávají se z plat nebo vozíků, zpravidla po sklízení plata s inventářem (jednoobrátkový inventář)
· vítání a usazování cestujících
· péče o děti, staré a nemocné, péče o členy posádky
· poskytnutí první pomoci
· pomoc při nevolnostech
· znalost cizích jazyků, …