Obsluha v kavárnách a kavárenských hernách

 

·       Používáme kavárenský systém obsluhy, tzn., že
- nápoje jsou podávány na táccích a na nich se také zakládají na stůl hosta, ke kávě vždy podáváme vodu
- pokrmy jsou podávány podle pravidel jednoduché obsluhy, před podáním se prostírá anglické prostírání, ubrus nebo naperon, založíme příbory, ubrousky, MSI. Po skončení jídla uvedeme stůl do původního stavu.

 

Kávonoš

·       musí ovládat techniku přípravy a servisu různých druhů káv

 

Zákusářka

·       ve větších provozech, prochází více středisky v hotelu a nabízí různý sortiment zákusků

 

Zvláštností kavárenské obsluhy je věnování neustálé pozornosti a nabídky hostům.

 

Úprava a servis kávy:

·       základní porce mleté kávy je 7g, může se zvyšovat až na 10g (u ,moka kávy)

·       v šálku se připravuje naše káva bez mléka

·       v kávovarech moka káva, espreso,

·       ve více porcových konvicích cezená káva pro hromadný servis

·       v džezvě turecká, arabská, makedonská, bosenská apod.

·       ve sklenicích se podává většina káv se šlehačkou, alkoholem, kakaem, čokoládou, s ovocnými šťávami, kořením apod.