Pečivo

 

• Z nízkovymletých, zejména pšeničných mouk se vyrábí široký sortiment pečiva různého složení a tvarů.

• Vyrábí se z pšeničné nebo žitné mouky

 

Podle surovin a způsobu zpracování pekařské pečivo dělíme:

1.   Běžné

-         beztukové (vodové) – veky, bulky, dalamánky

-         mléčné pečivo – rohlíky, housky, žemle, veky

 

2.   Jemné

-         výrobky z kynutého těsta – vánočky, koláče, záviny, buchty, hřebeny

-         výrobky z listového těsta – záviny, šátečky, hřebeny

-         výrobky z křehkého těsta – řezy, košíčky, kolečka

 

3.   Trvanlivé

Perníky, sušenky, piškoty, suchary,oplatky, slané pečivo – různých tvarů a různých příchutí

 

Co bychom měli vědět?

Na strouhanku používáme jen dobře usušené vodové pečivo, protože tuk obsažený v tukovém pečivu rychle žlukne.