Cukrářské výrobky
![]()
|
Charakteristika · Od pečiva se odlišují tím, že k jejich zkypření se nepoužívá droždí, jsou nekynuté, nakypřené cukrářskými způsoby. · Jsou velmi energicky bohaté. · Jsou charakteristické sladkou chutí, lákavým vzhledem a většinou krátkou trvanlivostí. · Skládají se ze tří částí - korpus - náplně - poleva · Vyrábějí se z mouky, cukru, tuků, vajec, mléka, jádrovin, kakaa, čokolády, medu, ovoce apod.
Korpusy
Druhy těst- linecké - košíčky - linecké třené - vaflové – čajové pečivo - listové - kremrole - pálené – věnečky a větrníky - šlehané hmoty – punčové řezy
Náplně
- bílkový sníh - šlehačka - pařížský krém - tukové krémy - žloutkové krémy - tuhé nádivky – nugátová
Polevy- bílková - čokoládová - rosolová
Výrobky· Dorty, koláče s různou náplní, bábovky, kávové sněhové pečivo.
Skladování· K manipulaci používáme kleště a lopatky. · Skladujeme v chladném, středně vlhkém a bezprašném prostředí. · Chráníme před slunečním světlem a před pádem.
|