Cukrářské výrobky

 

Charakteristika

·       Od pečiva se odlišují tím, že k jejich zkypření se nepoužívá droždí, jsou nekynuté, nakypřené cukrářskými způsoby.

·       Jsou velmi energicky bohaté.

·       Jsou charakteristické sladkou chutí, lákavým vzhledem a většinou krátkou trvanlivostí.

·       Skládají se ze tří částí

-         korpus

-         náplně

-         poleva

·       Vyrábějí se z mouky, cukru, tuků, vajec, mléka, jádrovin, kakaa, čokolády, medu, ovoce apod.

 

 

 

Korpusy

 

Druhy těst

-         linecké - košíčky

-         linecké třené

-         vaflové – čajové pečivo

-         listové - kremrole

-         pálené – věnečky a větrníky

-         šlehané hmoty – punčové řezy

 

 

 

Náplně

 

-         bílkový sníh

-         šlehačka

-         pařížský krém

-         tukové krémy

-         žloutkové krémy

-         tuhé nádivky – nugátová

 

 

 

Polevy

-         bílková

-         čokoládová

-         rosolová

 

Výrobky

·       Dorty, koláče s různou náplní, bábovky, kávové sněhové pečivo.

 

Skladování

·       K manipulaci používáme kleště a lopatky.

·       Skladujeme v chladném, středně vlhkém a bezprašném prostředí.

·       Chráníme před slunečním světlem a před pádem.