10. listopadu 2016 — Vítězi čtvrtého ročníku soutěže
MAKRO HoReCa pětiboj 2016 se stali studenti ze Střední školy společného
stravování Ostravy-Hrabůvky. Z finálového kola v Praze si
odvezli titul MAKRO Top Gastro Tým a odměnu 20 000 korun. Na mladé
kuchaře čekal kuchařský pětiboj (pět individuálních dovednostních
disciplín dle zadání), spolupráce v kuchyni, barmanská a baristická
soutěž, a také obsluha v soutěžní restauraci. Odborná porota hodnotila
nejen rychlost, ale i kvalitu odvedené práce. Každý tým kuchařů
připravil menu složené ze dvou hlavních chodů a dezertu. Základní
surovinou při přípravě hlavního chodu byl pstruh a kuře. Na dohotovení a
servis menu měl tým kuchařů a číšníků pouze tři hodiny. Úkolem číšníků
bylo připravit uvítací drink, dva druhy kávy a provést servis
jednotlivých chodů.